Cadmus fordítás Cadmus

Irán Izrael atomreaktorának felrobbantását gyakorolja (videó)

2022. 01. 14.

Nagy a feszültség Irán körül, miközben úgy tűnik, vakvágányra fognak jutni az ország nukleáris képességeinek limitálásával kapcsolatos tárgyalások és Izrael és Amerika tisztségviselői is a katonai csapás lehetőségéről beszélnek.

Irán nem rejti véka alá, hogy milyen tervei vannak erre az esetre: nemrég videót tettek közzé arról, hogy az izraeli Dimóna közelében található nukleáris reaktor elpusztítását gyakorolják.

Irán felépített a sivatagban egy olyan létesítményt, amely igencsak hasonlít az izraeli Dimóna mellett található nukleáris komplexumra, majd látványos propaganda-videót tettek közzé arról, hogy elpusztítják azt – közölte a Portfolio.hu.

A támadás során Irán egyszerre használ ballisztikus rakétákat és öngyilkos drónokat, a „Nagy Próféta 17” névre hallgató hadgyakorlat során a komplexum teljesen megsemmisül.

Irán egyedül azt az igencsak kulcsfontosságú mozzanatot nem vette bele a gyakorlatba, hogy az izraeli nukleáris létesítményt a világ legkorszerűbb rakétavédelmi rendszerei védik, melyek valószínűleg jelentősen redukálni tudnák Irán csapásmérő képességeit egy valós harci helyzetben. Így tehát, ha tényleg célba vennék az izraeli atomlétesítményt, jó eséllyel abban kisebb kár keletkezne, mint az a videón látható.

Az iráni propagandavideóról a Funker530 emlékezett meg először, de a vágott hang és a hosszú reklámok miatt ez egy kevésbé látványos összeállítás.

Irán egyébként gyakran tesz közzé hasonló videókat, nemrég arról készítettek egy videót, hogy megölik egy drónnal Donald Trump amerikai ex-elnököt, bosszúból Kászim Szulejmáni iráni tábornok haláláért.

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑