2020. 01. 16.

Irán lebontotta a kivégzett keresztény síremlékét

Huszein Soodmand volt az egyetlen olyan keresztény Iránban, akit hivatalosan hitehagyásáért végeztek ki. A 30 éve álló sírt decemberben bontották el.

Soodmand tiszteletes még az 1979-es felkelés előtt tért át a kereszténységre. Aktívan térített és kiállt a keresztényekért, a mashadi Assemblies of God Church gyülekezetét is ő vezette. ’90-ben fogták el, vetették börtönbe és kínozták meg. Pár héttel később kivégezték.

Meshed Irán harmadik legnagyobb városa, mintegy hárommillió lakóval. A Rezáról, Mohammed prófétát követő nyolcadik imámról elnevezett városban, főként az imám hatalmas, zarándokhellyé vált síremléke miatt a keresztények elnyomott helyzetben vannak. Az örmény Szent Meszrop templom még nyitva áll, de a presbiteriánusok templomát bezárták, ahogy Soodmand tiszteletes templomát is. Őt ebben az időben akasztották fel.

Testét az „elátkozottakkal” együtt temették el a városi temetőben. Fia, Ramtin Soodmand viszi tovább örökségét, evangelizál, vállalja az üldöztetést, börtönben is ült már hite miatt.

A teljes cikket ITT olvashatják el.

Vasárnap.hu

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑