Cadmus fordítás Cadmus

Irán lelőtt egy azonosítatlan drónt

2019. 11. 08.

Irán lelőtt egy drónt az ország délnyugati részén található kikötőváros, Máhsehr fölött – közölte az iráni média pénteken.

Az iráni hadsereg Merszad nevű rakétavédelmi rendszere délelőtt működésbe lépett, és lelőtt egy ismeretlen drónt Máhsehr kikötővárosa fölött – tájékoztatott a radikális konzervatív körökhöz közel álló és védelmi kérdésekben jól informált Tasznim félhivatalos iráni hírügynökség.

Az értesülést az iráni hatóságok is megerősítették, hozzátéve, hogy a lelőtt drón egyértelműen egy másik országból érkezett. A roncs átvizsgálása folyamatban van – közölte Huzisztán tartomány kormányzója.

A hírforrások nem közöltek részleteket az incidensről. Azt sem tudni, hogy katonai vagy civil drónról van-e szó.

Az iszlám köztársaság júniusban lelőtt egy amerikai felderítő drónt, állítása szerint iráni légtérben. Az Egyesült Államok ezzel szemben azt mondta, hogy az eszközt nemzetközi légtérben, a Hormuzi-szoros fölött érte találat. Teherán és Washington viszonya sokat romlott az elmúlt másfél évben, miután Donald Trump amerikai elnök felmondta a 2015-ben kötött többhatalmi atomalkut, és újra életbe léptette az Iránra nukleáris programja miatt kiszabott szankciókat.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑