Cadmus fordítás Cadmus

Irán megtorlással fenyegette meg Szaúd-Arábiát

Felszólította az iráni Forradalmi Gárda Szaúd-Arábiát és az Egyesült Arab Emírségeket, hogy tartsák tiszteletben Teherán tűréshatárait, máskülönben megtorlásra kell számítaniuk.

Irán azzal vádolja Szaúd-Arábiát és az Egyesült Arab Emírségeket, hogy ők pénzelték azt az öt fegyveres terroristát, akik múlt szombaton tüzet nyitottak egy katonai parádén a délnyugat-iráni Ahváz városában és megöltek 25 embert, köztük a Forradalmi Gárda 12 tagját.

Ha túl mennek egy ponton, akkor mi is ezt fogjuk tenni. Tudják, hogy az iráni nép mekkora vihart tud kelteni – idézte a Fársz iráni hírügynökség Hosszein Szalamit, a Forradalmi Gárda helyettes vezetőjét. Szalami a pénteki imára összegyűlt hívők előtt Teheránban arra is figyelmeztette Szaúd-Arábiát és az Egyesült Arab Emírségeket, hogy hagyjanak fel az összeesküvések kitervelésével és a feszültségek szításával. Irán eddig önmérsékletet tanúsított.

Hosszein Szalami az Egyesült Államok ellen is kirohanást intézett: felszólította Washingtont, hogy hagyjon fel a terroristák támogatásával, mert különben nagy árat kell fizetniük. Irán az Egyesült Államokat is megvádolta azzal, hogy támogatta a szombati támadás elkövetőit.

MTI, 444.hu

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑