Cadmus fordítás Cadmus

Iráni benzinkutakat hackkeltek meg az izraeliek

2021. 10. 27.

A támadásért senki nem vállalta a felelősséget, sokan Izraelt sejtik a háttérben. Meghekkelték az iráni benzinkutakat, hatalmas sorok alakultak ki.

Irán szerint kibertámadás érte kedden benzinkutainak fizetőrendszerét, amely lehetővé teszi a támogatott árú üzemanyag igénybe vételét, hosszú sorokat okozva a benzinkutaknál.

Az IRIB iráni állami hírügynökség megerősítette, hogy kibertámadásról van szó, azt azonban nem közölte, hogy ki állhat mögötte. Az IRIB szerint a hibát kora reggelre nagyjából sikerült elhárítani. Az iráni benzinkutak szövetsége korábban szoftverhibáról számolt be.

Szemtanúk beszámolói szerint hosszú sorok alakultak ki a benzinkutaknál a fővárosban, Teheránban is. Senki sem vállalta a felelősséget a támadásért, amely használhatatlanná tette a kormány által kibocsátott elektronikus kártyákat, ezeket számos iráni állampolgár használja arra, hogy támogatott áron vegyen üzemanyagot a benzinkutakon.

Az állampolgárok a kártya nélkül is tudtak tankolni, igaz, az üzemanyag így kétszer annyiba került. A közösségi médiában sokan Irán fő ellenségét, Izraelt vádolták a kibertámadás végrehajtásával.

168óra, MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑