Cadmus fordítás Cadmus

Iráni olajszállító hajó érkezett Venezuelába

2022. 02. 02.

Mintegy kétmillió hordónyi olajat szállító iráni teherhajó érkezett a héten a venezuelai PDVSA állami olajvállalat egyik kikötőjébe, ahol megkezdték a kirakodást – jelentette kedden az al-Arabíja pánarab televíziós csatorna.

Sajtóértesülések szerint az iráni hajó pénteken érkezett Venezuela partjaihoz, a TankerTrackers.com nevű, hajózási útvonalak nyomkövetésével foglalkozó internetes szolgáltatás szerint pedig a legénység kikapcsolta a válaszjeladót, miután kihajóztak a délnyugat-iráni Tombak kikötőjéből.

A vízijárművet vontatóhajók kísérték – teszi hozzá a TankerTrackers.

Jóllehet, az Egyesült Államok mind az iráni állami olajtársaságot, mind pedig a PDVSA-t szankciókkal sújtotta, a két cég már korábban is több üzletet kötött egymással.

Mindemellett Venezuela 2020 óta kerozint is szállít Iránnak, amely cserében gázolajjal látja el a latin-amerikai országot.

Tavaly júniusban az amerikai védelmi minisztérium aggodalmát fejezte ki két iráni hadihajó atlanti-óceáni jelenléte miatt, azok ugyanis a Pentagon állítása szerint vélhetően Venezuelának szállítottak fegyvereket.

MTI, Mixonline

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑