Cadmus fordítás Cadmus

ISIS kapcsolatban álló menekülttáborból két gyereket visszafogadott Finnország

Hazatért Finnországba két kisgyerek, akik eddig az al-holi menekülttáborban éltek Szíriában, az iraki határ közelében – közölték vasárnap a finn hatóságok.

A két gyerek még szombat este érkezett meg a helsinki repülőtérre. „Minden a terv szerint ment. A gyerekekről a szociális és egészségügyi szolgálat gondoskodik” – tudatta a rendőrség.

Pekka Shemeikka a finn külügyminisztérium részéről nem erősítette meg, hogy szülő nélkül maradt, árva gyerekekről van szó, és a szüleikről sem árult el semmit, mindössze annyit közölt, hogy a két gyerek még nem iskolás korú.

Az al-holi  menekülttáborban mintegy 10 olyan nő és 30 gyerek él, akik finn állampolgárok. A tábor egy túlzsúfolt nyomortelep, egészségügyi és élelmiszerellátás alig van, az itt lakók többsége vélhetően kapcsolatban volt valamilyen formában az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel.

Finnországban élénk vita folyik arról, hogy visszafogadják-e az Al-Holban élő finn állampolgárokat. Svédország és Norvégia idén több gyereket is hazaszállított a táborból.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑