2017. 10. 21.

Ismét bevándorlókat mentett ki az Égei-tengeren szolgálatot teljesítő román őrhajóEgy kisméretű motoros gumicsónakban 60 ember zsúfolódott össze, akik állításuk szerint Szudánból, Szíriából, Szomáliából és Irakból indultak útnak, hogy eljussanak az Európai Unióba.

Újabb hatvan bevándorlót mentett meg az Égei-tengeren szolgálatot teljesítő román őrhajó – közölte a román határrendészet.

A román parti őrség hajóját, amely az európai uniós határőrizeti ügynökség, a Frontex megbízásából járőrözik a görög felségvizeken, péntek hajnalban riasztották egy kisméretű, túlzsúfolt motoros gumicsónakhoz, amely bármelyik pillanatban elsüllyedhetett volna.

A csónakban 60 ember – 19 gyerek, 14 nő és 27 férfi – zsúfolódott össze, akik állításuk szerint Szudánból, Szíriából, Szomáliából és Irakból indultak útnak, hogy eljussanak az Európai Unióba.

Mivel a bevándorlók közvetlen életveszélyben voltak, a román hajó felvette őket fedélzetére, majd biztonságban partra tette őket Híosz szigetén, hogy a görög hatóságok a bevándorlókkal kapcsolatos eljárásokat, egészségügyi ellátás, azonosítás, nyilvántartásba vétel, ujjlenyomatvétel elvégezhessék.

Év eleje óta a román parti őrség egymást váltó őrhajói eddig több mint 1300 életveszélyben lévő bevándorlót mentettek meg az Égei-tengeren a Frontex Poseidon-2017 nevű nemzetközi missziója keretében.

Orientalista.hu – Hirado.hu

, , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com