Cadmus fordítás Cadmus

Ismét támadás ért egy tálib járművet

Alig 24 órával egy hasonló támadást követően vasárnap ismét tűz alá került egy tálib harcosokat szállító jármű az afganisztáni Dzsalálábádban – jelentette a helyi sajtó.

Szemtanúk szerint a tálibok autója ellen pokolgépes támadást követtek el; több harcosukat kórházba vitték a merénylet után. Több részlet egyelőre nem ismert.

Szombaton három robbanás történt a városban, az egyiknek szintén tálibok voltak a célpontjai. Ketten meghaltak és 19 ember megsérült. Ez volt az első halálos merénylet az országban az amerikai csapatok végleges kivonása óta.

Dzsalálábád Nangarhar tartomány székhelye, egyben az Iszlám Állam – Horaszán nevű helyi terrorszervezet központja. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vasárnap este az ellenőrzése alatt álló Amaák “hírügynökségen” keresztül tudatta, hogy ők követték el a robbantássorozatot Dzsalálábádban. A terroristák azt állítják, 35 tálibot megöltek vagy megsebesítettek. Ezt a tálibok egyelőre nem kommentálták.

A Reuters hírügynökségnek szemtanúk és kórházi adatok alapján nyilatkozó források arról számoltak be, hogy három ember halt meg, és mintegy húszan megsebesültek.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑