Cadmus fordítás Cadmus

Istenkáromlásért lincseltek meg és gyújtottak fel egy férfit Pakisztánban

2021. 12. 06.

 

Halálra vert és felgyújtott a tömeg egy Srí Lanka-i gyárvezetőt Pakisztánban – erősítette meg a rendőrség. A helyi sajtó beszámolói szerint az áldozatot istenkáromlás miatt gyilkolták meg pénteken a fővárostól, Iszlámábádtól mintegy 200 kilométerre délkeletre fekvő Sialkotban.

Imrán Hán miniszterelnök “Pakisztán szégyenletes napjának” nevezte a történteket, hozzátéve, hogy személyesen felügyeli a “szörnyű önbíráskodó támadás” kivizsgálását – számolt be az Al Jazeera.

“Félreértés ne essék, minden felelőst a törvény teljes szigorával megbüntetünk” – írta a miniszterelnök a Twitteren.

Egy sialkoti rendőrségi tisztviselő – aki az ügy érzékenysége miatt névtelenséget kérve nyilatkozott – elmondta, hogy a nyomozók úgy vélik, a támadók istenkáromlással vádolták meg a gyárvezetőt, miután az letépett egy muszlim szent verseket tartalmazó plakátot.

A gyilkosságról több megrázó videofelvételt is megosztottak a közösségi oldalakon, melyeken az látható, ahogy a tömeg a hason fekvő áldozatot bántalmazza, miközben istenkáromlás elleni jelszavakat skandálnak. Más felvételeken a férfi felgyújtott holtteste, valamint az autója roncsai láthatóak.

A gyilkosság résztvevői közül sokan meg sem próbálták elfedni személyazonosságukat, többen szelfiket készítettek az áldozat égő holtteste előtt.

Hassaan Khawar, a pandzsábi kormány szóvivője közölte, hogy a rendőrség eddig 50 embert tartóztatott le. Elmondta, hogy a térfigyelő kamerák felvételeit is alaposan megvizsgálják, és olyan utasítást kaptak, hogy 48 órán belül le kell zárniuk a nyomozást.

A teljes, eredeti írást itt olvashatják el.

 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑