Cadmus fordítás Cadmus

Iszlám hitre tért át az iszlámellenes vezető

2018. 02. 02.

 

Iszlám hitre tért át az iszlámellenes Alternatíva Németországnak egyik tartományi vezetője Németországban. Arthur Wagner szerint a 21. század vallása az iszlám. Pártja tavaly azzal kampányolt, hogy csökkenteni kell az iszlám befolyást Németországban.

„Az iszlám nem tartozik Németországhoz” – ezzel a szlogennel kampányolt az Alternatíva Németországnak a tavaly szeptemberi parlamenti választás előtt. A bevándorlásellenes párt egyik fő üzenete az volt, hogy Németország a zsidó-keresztény kultúrkör része, ezért meg kell állítani az iszlám terjedését az országban: a mecsetek építését korlátozni kell, a burkát pedig be kell tiltani.

Ezek után híveik alighanem meglepődtek, amikor a párt egyik brandenburgi vezetője áttért az iszlám hitre. Arthur Wagner sajtótájékoztatóján kijelentette: Allah az egyedüli isten, a 21. század pedig az iszlám évszázada. A politikus vezető tisztségéről lemondott, de a pártot nem hagyja el.

„Nyilvánvalóan a párt tagja maradok. Szeretném, ha a párt tovább élne, mert képes hatni az emberekre, és képes megmozgatni dolgokat. De lehet, hogy holnap már mást csinálok, mert nem tudom, hogy mit mondanak nekem a többiek. Vannak olyanok, akik azt szeretnék, hogy rögtön hagyjam el a pártot” – jelentette ki.

Arthur Wagner a kilencvenes években Oroszországból települt át Németországba, és nem beszél tökéletesen németül. A jövőben közvetítő szerepet töltene be a muszlimok és a német konzervatívok között.

„Feladatnak és kihívásnak tekintem, hogy keressem a konszenzust a most születő német iszlám és a nemzeti konzervatívok között, akik legalább a lelkükben megpróbálják megőrizni a régi Németországot. Nekünk, német muszlimoknak szükségünk lesz erre. Ezért arra kérem őket, hogy beszéljünk egymással teljesen normálisan, mint emberek” – mondta Wagner.

A párt helyi vezetése szerint az iszlám nem tartozik a brandenburgi AfD-hez. Hozzátették ugyanakkor, hogy továbbra is kiállnak a vallásszabadság mellett, és senkit sem zárnak ki a pártból amiatt, mert muszlim.

Orientalista.hu – Hirtv

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑