2018. 12. 07.

Iszlamista fegyveresek öltek meg afgán katonákat

Legkevesebb 18 afgán katona halt meg csütörtök éjjel, amikor a kormány ellen harcoló, iszlamista tálib mozgalom fegyveresei megtámadtak egy katonai ellenőrzőpontot a nyugat-afganisztáni Herát tartományban – közölték helyi tisztviselők pénteken.

A támadás Herát tartomány Síndand körzetében történt. A tálib harcosok a rajtaütésben legkevesebb 18 afgán katonát megöltek, illetve további legalább 20-at túszul ejtettek. Az elraboltak között sebesültek is vannak – mondta el a tartományi tanács egy tagja a dpa német hírügynökségnek.

Az AP amerikai hírügynökség értesülései szerint a támadás csütörtökön éjszaka kezdődött és hat órán át tartott, majd miután erősítés érkezett az afgán kormányerők, sikerült visszaverni a tálibok rohamát. Az AP 14 halottról és 21 túszról ír. Az összecsapásokban tálib fegyveresek is meghaltak.

A tálibok szóvivője, Zabihullah Mudzsahid közzétett egy videót a Twitter közösségi oldalon, ami – állításuk szerint – a túszul ejtett katonákat mutatja egy szobában. Független források egyelőre nem erősítették meg a videó eredetiségét.

Múlt héten ugyanebben a körzetben heves összecsapások zajlottak a tálibok és egy kormányhoz hű milícia között, az összecsapásokban legkevesebb 29 ember meghalt és további 17 megsebesült.

Hirado.hu, MTI

, , , ,
Back to Top ↑