Cadmus fordítás Cadmus

Iszlamisták támadtak katonai támaszpontra Maliban

2021. 01. 25.

Több tucatnyian vesztették életüket vasárnap Maliban két katonai támaszpont elleni összehangolt támadásban – közölte a bamakói kormány.

A tájékoztatás szerint a támadásokat közelebbről meg nem nevezett terrorista csoportok hajtották végre a vasárnap kora reggeli órákban Boukessi és Mondoro bázis ellen az ország központi részén.

A mali vezérkar állásfoglalásában hat elesett és tizennyolc sebesült katonáról, és mintegy harminc megölt szélsőségesről tett említést.

A közlemény szerint a támadók hozzávetőleg negyven motorját és egyéb hadfelszerelését is sikerült lefoglalni. A vezérkar kiemelte, hogy a támadás elhárításához az országban állomásozó francia csapatok nyújtottak gyors támogatást.

Bár a támadók kiléte egyelőre nem ismert, számos iszlamista csoport tevékenykedik a térségben, egyesek az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal, mások az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel állnak szövetségben.

Az ENSZ mali békefenntartó missziójának (Minusma) több mint 13 ezer fős kontingense mellett 5 ezer francia katona is állomásozik az országban, ennek ellenére nem ér véget a régiót sújtó vérontás.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑