Cadmus fordítás Cadmus

Isztambulban találkozhat egymással Zelenszkij és Putyin

2022. 04. 02.

A török elnök szerint az orosz-ukrán tárgyalásokon létrejött megállapodások alapjául szolgálhatnak az elnöki szintű találkozónak a két ország között.

A következő napokban Isztambulban találkozhat egymással Volodimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnök – jelentette ki pénteken Recep Tayyip Erdogan török elnök az UNIAN ukrán hírügynökségnek a Hürriyet című török napilapra hivatkozó jelentése szerint.

„Ha meg tudjuk tartani ezt a találkozót Isztambulban, és meg tudjuk fordítani ezeket a negatív folyamatokat pozitív irányba, annak nagyon fogunk örülni” – fogalmazott a török elnök.

Erdogan elmondta, hogy csütörtökön beszélgetést folytatott Zelenszkijjel, a pénteki nap folyamán pedig a tervek szerint Putyinnal is folytat megbeszélést. Közölte, hogy Zelenszkij pozitívan viszonyul ahhoz, hogy személyesen találkozzon Putyinnal, aki korábban állítólag szintén kifejezte készségét.

„Jeleztük, hogy készek vagyunk megszervezni egy ilyen találkozót, különösen a Krímmel és a Donyec-medencével kapcsolatos lépésekkel összefüggésben. Zelenszkij pozitív véleményen van. Putyin korábban szintén pozitívan nyilatkozott” – jelentette ki Erdogan hozzátéve, hogy a pénteki megbeszélés után a felek dönthetnek a találkozó időpontjáról.

A török elnök szerint céljuk, hogy a lehető leghamarabb megszervezzenek egy találkozót az orosz és az ukrán elnök között, és ezt „egyértelműen közli mindkét vezetővel”.

Népszava

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑