2018. 11. 13.

Izrael a gázai civileket bombázza – Brüsszel elítéli az erőszakot (videó)

Elfogadhatatlan rakéták használata és mindenfajta, a polgári lakosság ellen irányuló katonai akció a Gázai övezetben – hangsúlyozta az EU külügyi szolgálata (EEAS) hétfőn.

A nyilatkozat szerint komoly aggodalomra adnak okot a Gázai övezetben kirobban súlyos zavargások, ezért az Európai Unió arra szólította fel a szembenálló feleket, hogy hagyjanak fel a további fegyveres akcióktól a helyzet elmérgesedésének megakadályozása érdekében. A kiújuló harcok ugyanis a civil lakosság életét veszélyeztetik és hátráltatják a béke megteremtését célzó intézkedések eredményességét – tették hozzá.

Nemzetközi segítséget kér Abbász

A Wafa palesztin hírügynökség keddre virradóra közölte, Mahmúd Abbász palesztin elnök arra szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy haladéktalanul avatkozzon be, és állítsa le az izraeli agressziót a Gázai övezetben. Abbász telefonon beszélt több ország vezetőjével az ottani helyzetről, és arra kérte őket, hogy ne engedjék a helyzet súlyosbodását, a rombolás folytatását, akadályozzák meg, hogy a térség még ingatabbá váljék.

Egyiptom önmérsékletre szólította fel Izraelt és a palesztin csoportokat. Az egyiptomi média híradásai szerint Kairó intenzív tárgyalásokat folytat velük a válság rendezése érdekében.

Hirado.hu, MTI, RT

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑