Cadmus fordítás Cadmus

Izrael amerikai gépeket vetne be Szíria ellen

2018. 10. 04.

Izrael állítja, a légierő idejekorán felkészült, így megfelelő katonai akciókat tudnak bevetni. Oroszország egy orosz gép lelövését Izrael vétségének tulajdonítja, emiatt is segít Szíriának a légvédelmi rendszerrel.

Izraelnek gondot jelent az orosz SZ-300-as légvédelmi rakéták Szíriába telepítése, de megbirkózik vele – közölték biztonsági források a Háárec című újság honlapjával.

A Galei Tzahal izraeli rádió szerint a légierő növeli az F–35-ös amerikai bombázó repülőgépek használatát a légvédelmi rendszer ellen.

Izraeli katonai szakértők az utóbbi hetekben többször hangsúlyozták, hogy az izraeli légierő idejekorán felkészült a fejlett orosz légvédelem Szíriába telepítésére, így az nem fogja tudni megakadályozni szükséges katonai akcióit.

Oroszország egy orosz harci gép mintegy két héttel ezelőtti lelövése hatására jelentette be, hogy SZ-300-as rakétavédelmi egységekkel látja el a szíriai légvédelmet, megakadályozandó az újabb izraeli légicsapásoknak Szíria földjén.

Az ügy előzménye, hogy Moszkva szerint Izrael felelős a fedélzeten utazó tizenöt orosz katona haláláért, mert a szíriai rakéták egy izraeli légicsapás után, az izraeli gépet megcélozva találták el az orosz repülőt. Izrael az utóbbi két évben külföldi források szerint mintegy kétszáz légicsapást hajtott végre Szíriában.

Hirado.hu, MTI

 

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑