Cadmus fordítás Cadmus

Izrael csapást mért egy katonai repülőtérre Szíriában

2021. 10. 10.

Izraeli rakétatámadás érte péntek éjjel a szíriai Homsz melletti katonai repülőteret, a csapásban hat szíriai katona megsebesült, és anyagi károk keletkeztek – jelentette a Sana szíriai állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva.

Izrael egyelőre nem kommentálta a hírt. Szíriai illetékesek szerint a támadást egy amerikai állásról indították a szíriai-jordán-iraki hármas határ térségéből, de a rakéták többségét a légelhárításuk semlegesítette.

A Szíriai Emberi Jogok Megfigyelőközpontja nevű emigráns szervezet úgy tudja, hogy a támadásban egy Irán-párti milícia több fegyverese életét vesztette.

A célpont a terroristák ellen harcoló fegyveres alakulatok fegyverraktára és egy drónbázis lehetett.

Az Izraeli Fegyveres Erők sok száz hasonló légi támadást hajtottak végre a Szíriai Arab Köztársaság területén az elmúlt évtizedben, több tucatot az elmúlt hetekben. Habár a Tel-Avivban székelő kormány ritkán ismeri be az agressziókat, folyamatosan kritizálja az irániak jelenlétét Szíriában, valamint a Hezbollah mozgalommal kapcsolatba hozható fegyveresek ottlétét, akik a Dél-Libanonban működő politikai párt és fegyveres szervezet tagjai.

Mindkét fél aktívan támogatta a szíriai kormányt a vahhabita és iszlamista militánsok elleni harcban úgy, ahogy Oroszország tette, Szíria legfontosabb katonai szövetségese.

Orientalista.hu – Zenobia (MTI, RT)

 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑