2018. 11. 08.

Izrael-ellenes képviselőkkel is “erősített” a baloldal az Egyesült Államokban

A baloldali ame annak örül, hogy több anticionista, muzulmán, női képviselő is ott lesz az amerikai törvényhozásban.

Az amerikai sajtó mámoros hangulatban cikkezett a újonnan megválasztott női, fekete, muzulmán képviselőkről, akik tegnapi félidős választások után bekerültek az amerikai törvényhozásba.

Ők azok a nők, akik kedden történelmet írtak, és együtt fogják felrázni a kongresszus túlnyomóan fehér bőrű és férfi képviseletű termeit.”

– írja például a Huffington Post.

Az egyik frissen megválasztott muszlim képviselő Ilhan Omar, Szomáliából érkezett az Egyesült Államokba, 1995-ben a polgárháború elől menekülve kapott bevándorlási engedélyt. Az egyetemi tanulmányait Amerikában végezte, most Minnesota jelöltjeként lett a washingtoni képviselőház tagja.

A képviselők is büszkék arra, hogy korábbi menekültként, muszlimként képviselhetik az “amerikai érdekeket” a washingtoni képviselőházban.

Az első olyan fekete nő vagyok, aki képviseltetheti magát a kongresszusban, úgy, hogy hidzsábot visel, az első, aki menekültként, és kiemelten muszlimként kerül be a képviselőházba”

– fogalmazott a képviselő, hatalmas ováció közepette.

Itt Minesotában nemcsak szívélyesen üdvözöljük a bevándorlókat, hanem a kongresszusba küldjük őket”

– tette hozzá a frissen megválasztott muszlim képviselőnő.

A jobboldali sajtó már a nyáron is beszámolt a most megválasztott képviselők véleményes megszólalásairól.
Mint az köztudott, Izraelre Amerika mindig is az egyik legfontosabb szövetségeseként tekint. Az amerikai törvényhozásba pedig most olyan anticionista képviselők kerültek, akiknek a közelmúltban  negatívan beszéltek a cionista államról

A Breitbart például felidézte, hogy Omar 2012-ben ezt a tweetet posztolta:

Izrael hipnózisban tartja a világot, de Allah ráébresztené az embereket, hogy lássák Izrael gonosz tetteit”

Omar Izrael-ellenes megszólalásai mellett több törvényjavaslattal is szembe ment, sürgette például a Minesotai Egyetem Izraellel kötött kapcsolatainak felbontását.

A másik képviselőnő, Rashida Thalib, mint első palesztin-amerikai, és muszlim vallású nő került a kongresszusba. A ciszjordániai bevándorlók gyermeke is a kritikák középpontjába került az anticionista nyilatkozatai miatt.

888.hu 

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑