Cadmus fordítás Cadmus

Izrael légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben

2019. 08. 26.

 

Az izraeli légierő hétfőn megtorlócsapásokat hajtott végre a Gázai övezet északi részén, órákkal azt követően, hogy gázai fegyveresek három rakétát lőttek ki a zsidó államra.

Az izraeli hadsereg nyilatkozata szerint a vadászgépek a Hamasz szervezet egyik katonai bázisán több célpontot lebombáztak, köztük a szervezet egyik zászlóalj parancsnokának irodáját.Az izraeli megtorlócsapások előtt a Hamasz gyors  intézkedésként elrendelte a stratégiai központjai kiürítését.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a rakétatámadás után úgy döntött, hogy további utasításig felére csökkenti a Kerem Shalom határátkelőn a Gázai övezetbe belépő dízel-üzemanyag mennyiségét. Az üzemanyag mennyiség korlátozása jelentősen lecsökkenti majd az áramellátást az övezetben.

Gázai fegyveresek vasárnap este három rakétát lőttek ki Izrael déli részére. A lövedékekből kettőt elfogott a Vaskupola rakétavédelmi rendszer, egy nyílt területen a 34-es autópálya mellett landolt, tüzet okozva.

Pénteken mintegy 8500-9000 gázai vett részt pénteken a Hamasz szervezet támogatásával rendezett 71. “Hazatérés Menete” tüntetéseken.

A Hamasz vezette Gázai Egészségügyi Minisztérium 122 sérültről számolt be, köztük 50 éles lőszer okozta sebekkel szorult ellátásra.

Újkelet nyomán

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑