Cadmus fordítás Cadmus

Izrael légicsapásokkal torolta meg a rakétatámadásokat

2019. 11. 02.

Izrael több tucatnyi légicsapással megtorolta szombat hajnalban a Gázai övezetben az előző esti rakétatámadásokat. Palesztin biztonsági források közlése szerint a légicsapásokban megsebesült három palesztin, majd egyikük kórházba szállítása után meghalt.

Több hetes viszonylag nyugalmas időszak után palesztin fegyveresek az övezetből kilőttek tíz rakétát a közeli izraeli területekre. A Vaskupola nevű izraeli légvédelmi rendszer a tízből elfogott nyolcat, de a maradék kettőből egy lakóházba csapódott be a gázai határ közelében. Áldozatok nem voltak, csak anyagi kár keletkezett – közölte az izraeli hadsereg.

Megtorlásul az izraeli légierő számos olyan célpontot támadott az övezetben, amely ismeretei szerint az övezetet irányító radikális iszlamista szervezethez, a Hamászhoz tartozó katonai létesítmény. Noha egyetlen palesztin szervezet sem jelentkezett azzal, hogy fegyveresei hajtották végre a rakétatámadásokat, az izraeli hadsereg szerint végső soron a Hamász a felelős ezekért.

Palesztin egészségügyi források szerint a három sebesülés egy katonai kiképzőtábor területén történt, és egy huszonhét éves férfi halt bele sérülésébe.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑