Cadmus fordítás Cadmus

Izrael megállapodás alapján gyógyszereket küldhet a Hamász túszainak

2024. 01. 13.

Izrael egy Katarral megkötött megállapodás alapján gyógyszereket küldhet a Gázai övezetbe a csaknem száz napja a Hamász szervezet fogságában lévő izraelieknek – jelentette be péntek este az izraeli miniszterelnöki hivatal.

Az izraeli hírszerző szolgálat, a Moszad vezetője által Katarral megkötött megállapodás szerint “a következő napokban” a vöröskereszt fogja eljuttatni a szükségesnek ítélt gyógyszereket a Hamász túszainak. A lehetőségért cserébe Izrael humanitárius segélyt, részben szintén orvosságokat küld a nélkülöző palesztin civileknek is az övezetbe.

A Hamasz fogságában még százharminc telepes van Izrael számítása szerint, de közülük mintegy húsznak már csak a holtteste.

Izrael kezdettől fogva követeli, hogy a túszok kaphassanak gyógyszert, de a Hamász mostanáig megtagadta az együttműködést ebben a kérdésben, ám végül engedett Katar fokozott nyomásának.

Az elhurcoltak családtagjainak központjában bejelentették, hogy a gázai humanitárius szállítások feltételéül követelik annak képi bizonyítékát, hogy az elraboltak valóban megkapták a gyógyszereket.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑