2018. 06. 20.

Izrael üdvözölte az USA kilépését az ENSZ Emberi Jogi TanácsábólAz izraeli kormány üdvözölte szerdán az Egyesült Államok kilépését az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerdán.

A jeruzsálemi miniszterelnöki hivatal közleményében gratulált Donald Trump amerikai elnöknek, Mike Pompeo külügyminiszternek és Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövetnek a testület „hazugságai” elleni fellépésükért.

„A tanács az évek folyamán bizonyította elfogultságát, ellenségességét és Izrael-ellenességét, s azt, hogy nem végzi el feladatát, az emberi jogok védelmét” – álla a közleményben.

Avigdor Liberman védelmi miniszter Twitter-üzenetben jelezte egyetértését az amerikai döntéssel. „Újra és újra látjuk, hogy Izraelnek nincs nagyobb barátja Amerikánál” – írta a politikus.

Az izraeli katonai rádió jelentése szerint Dani Danon, Izrael ENSZ-nagykövete is örömének és egyetértésének adott hangot az amerikai döntés miatt, amely főként az ENSZ-grémium Izraellel kapcsolatos elítélő döntései miatt született.

A rádió híradásában elhangzott, hogy a tanács fennállása óta több megbélyegző határozatot hozott a közel-keleti ország ellen, mint más ügyekben együttvéve.

MTI

, , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com