Izraelben már ezer ember kapta meg a koronavírust

 

Közel ezer ismert fertőzött után tovább szigorították a járvány feltartóztatására tett rendszabályokat Izraelben vasárnaptól. Az országban ezerhez közelít, vasárnap reggel kilencszáznegyvenöt az ismert fertőzöttek száma a katonai rádió reggeli híradása szerint. Közülük húszan súlyos állapotban vannak, viszont harminchatan már felépültek és elhagyhatták a kórházakat.

Ezentúl az eddig engedélyezett öt helyett csak ketten sportolhatnak, sétálhatnak vagy futhatnak együtt, csoportosan a szabadban, és a lehetősége szerint állandó sportpartnereknek kell lenniük. Az egészségügyi minisztérium elrendelte az élelmiszert árusító piacok bezárását is vasárnaptól.

A Gázai övezetben is megjelent a koronavírus, két Pakisztánból hazatérő gázai hordozza testében a betegséget. Hazatérésük után senkivel sem érintkeztek, a Rafiahnál lévő egyiptomi határállomásnál egy karanténban diagnosztizálták megbetegedésüket, s azóta is ott tartózkodnak.

Helyi idő szerint szombaton a kolumbiai egészségügyi minisztérium hírt adott a vírus okozta megbetegedés első kolumbiai halálos áldozatáról. Az 58 éves férfi – aki taxisofőrként dolgozott, és több, Olaszországból érkezett turistát szállított – cukorbeteg volt.

Malajzia vasárnap 123 új esetet jelentett, ezzel a regisztrált fertőzöttek száma 1306-ra nőtt, beleértve 10 halottat. Egészségügyi hatóságok a jelentős növekedést továbbra is egy múlt hónapban megtartott iszlám fesztiválnak tulajdonítják.

Vasárnaptól az országban a hadsereg segíti a helyi hatóságok munkáját.

Indonéziában az egészségügyi hatóságok vasárnapra 64 új esetet jelentettek, ezzel a regisztrált fertőzöttek száma 514-re nőtt. Ahmed Jurianto az indonéziai egészségügyi minisztérium koronavírusért felelős bizottságának a szóvivője újságíróknak azt mondta, az országban eddig 29 gyógyultról tudnak.

Indiában életbe lépett a Narendra Modi indiai miniszterelnök által vasárnapra meghirdetett egynapos karantén, valamint az összes nemzetközi repülőjárat egy hétig tartó felfüggesztése.

Az országban a fertőzöttek száma vasárnapra meghaladta a 300-at, a vírus eddig 4 halálos áldozatot követelt.

Srí Lankán a rendőrség 291 embert vett őrizetbe azért, mert megszegték a háromnapos, péntektől keddig tartó lakhelyelhagyási tilalmat. Hatósági beszámolók szerint az őrizetbe vettek közül többen megpróbáltak üresen maradt boltokat kirabolni.

Az ázsiai szigetországban a regisztrált fertőzöttek száma elérte a 77-et.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑