Cadmus fordítás Cadmus

Izraelben rendőrök zárták le a súlyosan veszélyeztetett ultraortodox várost

Több mint ezer rendőr állított fel ellenőrzési pontokat a vírusgócpont Bnei Brak körül.

Egészségügyi tisztviselők tegnap arról tájékoztatták a Knesszetet, hogy a haredi (ultraortodox) városban, akár 75 ezer koronavírus-fertőzött lehet. Ez a média becslései szerint azt jelenti, hogy a világ aktív fertőzöttjeinek 10%-át Bnei Brak adja.

A nagy fertőzöttségi arány annak köszönhető, hogy haredi körökben a távolságtartást és a karantén-rendelkezések betartását nem gyakorolták megfelelően, sokan a járványhelyzetben sem szüntették be a csoportos imákon és Tóra-tanulmányozásokon való tömeges részvételt.

A szerda éjszaka koronavírussal diagnosztizált Jákov Litzman egészségügyi miniszter is állítólag megsértette saját minisztériuma társadalmi távolságtartásra vonatkozó irányelveit azáltal, hogy múlt héten csoportos imákon vett részt.

Péntek reggel érkeztek meg az izraeli rendvédelmi erők, hogy több tucat ellenőrzési pontot állítsanak fel a város be- és kivezető útjainál, órákkal azután, hogy a kabinet „korlátozás alá vont övezetté” nyilvánította.

Az intézkedés a lakosokra, a rendőrségre, a mentőszolgálatra, a nélkülözhetetlen ellátmányokat szállító személyekre és újságírókra korlátozza a belépést, hét napig lesz érvényben, nyitva hagyva a lehetőséget, hogy a miniszterek öt nappal meghosszabbítsák.

Netanjahu korábban a nap folyamán jóváhagyott egy olyan tervet, amely lehetővé teszi az Izraeli Védelmi Erők számára, hogy mintegy 4500 80 év fölötti bnei braki lakost államilag üzemeltetett karanténszállodába helyezzenek.

Folytatás…

Times of Israel, Új Kelet ,Neokohn.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑