Izraeli légicsapások érték a libanoni-szíriai határtérséget

Izraeli légicsapások érték hétfőre virradóra a libanoni-szíriai határtérséget – közölte az an-Nahar című libanoni hírlap.

„Három izraeli légicsapás érte a libanoni-szíriai határvidéket Zahlétól keletre … robbanásokat lehetett hallani a Bekaa-völgy különböző szegleteiben” – jelentette az an-Nahar.

A bombázás a Palesztin Felszabadítási Népfront (PFN) nevű szervezet egyik őrhelyét érte a libanoni Kuszaja településen. Abu Muhammad, a PFN egyik katonai illetékese, aki az őrhelyen teljesít szolgálatot, a lapnak arról számolt be, hogy három találat érte a létesítményt, de csak anyagi kár keletkezett. A PFN a Hezbollah libanoni síita szervezet szövetségese.

„Drónok támadták az egyik létesítményünket három kis rakétával. Nem voltak áldozatok, csak anyagi kár” – közölte Muhammad.

A libanoni lap úgy tudja, légvédelmi fegyverekkel lőttek vissza a támadókra.

Az izraeli hadsereg a Reuters hírügynökség megkeresésére válaszolva mindössze annyit közölt, hogy „nem kommentál külföldi sajtóhíreket”.

A libanoni hadsereg eddig nem reagált az ügyben.

Vasárnap egyébként két drón zuhant Bejrútban a Hezbollah  síita milícia médiaközpontjára, és az egyik felrobbant. Emellett aznap két azonosítatlan drón végzett két iraki milicistával a szíriai határon.

A bombázásért az al-Hasd as-Saabi (Népi Mozgósítási Erők, PMF) nevű iraki síita milíciákból álló ernyőszervezet Izraelt tette felelőssé. Szombat éjfél előtt pedig izraeli repülőgépek mértek csapást Damaszkuszhoz közeli célpontokra.

Hirado.hu, MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑