Cadmus fordítás Cadmus

Izraeli rendőr lőtt agyon egy palesztin férfit

2022. 04. 13.

Izrael déli részén, Askelonban egy rendőr agyonlőtte az igazoltatás közben késsel rá támadó palesztin férfit kedd reggel – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

A rendőr kora reggel figyelt fel a furcsán viselkedő férfira egy építkezés mellett. A Ciszjordánia déli részén lévő Hebronból származó, negyvenes éveiben járó palesztin férfi késével megsebesítette a rendőrt, aki lelőtte. A rendőrtisztet enyhébb sérülésekkel az askeloni Barziláj kórházba szállították.

A lap értesülése szerint reggel tűzharc tört ki Dzseninben az izraeli hadsereg kommandós alakulatai és helyi palesztin fegyveresek között, miután a katonák megpróbáltak őrizetbe venni terrortevékenységgel gyanúsított palesztinokat.

A hadsereg keddre virradóra is folytatta az újabb terrorakciók megelőzése érdekében a terrorszervezeti kötődés miatt körözött palesztinok letartóztatását; tíz embert fogtak el Ciszjordánia különböző városaiban és falvaiban, Rámalláhban, Betlehemben, Hebronban, valamint Dzseninben és környékén.

A ynet beszámolója szerint az újabb támadáshullám hatására meredeken megemelkedett a biztonsági önkéntesek száma Izraelben; több, mint 1500-an jelentkeztek civil járőrnek, akik sárga biztonsági mellényben segítik otthonaik környékén a rendőrjárőrök munkáját.

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a feszültség Izrael és a palesztinok között, mert négy, különböző izraeli városokban végrehajtott támadásban 14 ember vesztette életét.

Az izraeli hadsereg fokozta ciszjordániai tevékenységét, a katonák őrizetbe vették különböző palesztin szervezetek több tagját.

Naftali Bennett miniszterelnök vasárnap jelentette be, hogy az izraeli hadsereg “offenzívát indít” az elmúlt napokban elkövetett támadások miatt.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑