Izraeli választások: semmi jóra nem számítanak a palesztinok

Aggódnak a palesztinok az izraeli előrehozott választások kimenetele miatt mondván, a kampányban az összes párt provokatív, a Gázai övezettel szembeni erőszakot promotáló, Ciszjordánia elcsatolását célzó politikai programot mutatott be.

“Mit tudnak kínálni az izraeliek? Munkalehetőséget? Dolgozhatunk Izraelben? Nem. A választási terveiket elnézve háborút akarnak folytatni Gáza ellen” – mondta egy férfi az övezetben.

A ciszjordániai Ramallahban pedig a következőképpen vélekedett egy helybeli: “Netanjahu és fő riválisa, Beni Ganc ugyanazt jelenti, semmi különbség nincs köztük. Ez a föld a palesztinok földje és erőszakkal vették el tőlünk” – mondta.

Egy másik megkérdezett szerint sem fog változni semmi, bárhogy is végződjön a voksolás. “Ganc talán még Netanjahunál is rosszabb lesz. Mert bárki álljon is Izrael élén, az a szélsőjobbal egyenlő” – mondta.

Az izraeli hadsereg a választások idejére, 24 órára teljesen lezárta Ciszjordániát és a Gázai övezetet mondván, a biztonsági helyzet megköveteli az intézkedést.

Euronews

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑