Izraeliek képezik ki a palesztin orvosokat a járvány kezelésére

A gázai egészségügyi minisztérium szóvivője, Kamal Musa Facebook-oldalán osztott meg információkat arról, hogy miként vettek részt palesztin orvosok izraeli katonai bázisok továbbképzésein, hogy a koronavírus járvány elleni harchoz kapjanak segítséget.

„Miért van felháborodva és miért fúj ránk a média azután, hogy gázai orvosok az Erez átkelőnél jártak?” — vetette fel Musa a posztban, amit nem sokkal később valaki eltávolított az oldaláról.

Bár Musa később tagadta, hogy bármilyen „közeli vagy távoli” kapcsolatban állnának izraeli szakemberekkel, a törölt bejegyzésben még fotókkal is illusztrálta, hogy a Palesztin Hatóság alkalmazottainak is izraeli egészségügyi szakemberek és orvosok tartottak továbbképzést a Jerikói Katonai Akadémián.

Ezzel egybehangzóan több arab média platformon is arról lehetett olvasni, hogy az izraeli Askelónban és Erez átkelőpontnál is jártak gázai orvosok, nővérek és más egészségügyi szakemberek.

A Jewish Press szerint a megszokott 14 napos karantén helyett bevezetett 21 napos megfigyelést is izraeli szakemberek javasolták — amit végül a Hamász jóváhagyott a Gázai övezetben.

Jewish Press, Neokohn.hu

 

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑