Cadmus fordítás Cadmus

Januártól már nem bűn a házasság előtti szex és az alkoholfogyasztás az Emirátusokban

Az Egyesült Arab Emírségek szombaton bejelentette, hogy januártól új büntető törvénykönyv lép életbe, mivel számos ponton megreformálták az előző változatot. Dekriminalizálják többek közt a házasság előtti szexuális kapcsolatokat és az alkoholfogyasztást – közölte a 444.hu.

A házasságon kívül született gyermekek szüleinek sem lesz már kötelező összeházasodniuk, ezt az állampolgárságuknak megfelelő törvényekkel összhangban kezelik majd. Elég lesz, ha a szülők elismerik a gyermeket, és bemutatják a személyazonosító okmányaikat és úti okmányaikat. Ugyanakkor két év börtön vár azokra a szülőkre, akik nem ismerik el a gyermeküket és nem gondoskodnak róla.

Emellett szigorítások is lesznek, megszüntetik például az engedékenységre vonatkozó rendelkezéseket az ún. „becsületgyilkosságok” esetén. Egy olyan törvényt is ratifikálnak, mely a nők és a háztartási alkalmazottak védelmét szolgálja.

A kormány 40 törvényt változtat meg, de egyelőre nem sorolták fel tételesen az összeset. Azt remélik, hogy ezzel előnyt szereznek a külföldi befektetőknél a konzervatívabb szomszédjukkal, Szaúd-Arábiával szemben.

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑