Jelentősen nőtt a fertőzésszám Kína ujgurok lakta tartományában

Megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma az északnyugat-kínai, zömében ujgurok és más muszlim etnikai kisebbségek lakta Hszincsiang tartományban – közölték kínai hivatalos források szerdán.

Pekingi bejelentés szerint 101 új fertőzöttet regisztráltak Kína szárazföldi részén, április 12-e óta ez a legmagasabb szám. Az új esetek közül 89-et Urumcsiból, Hszincsiang központjából jelentették, ezt követően a városban vészhelyzetet rendeltek el, lezártak több lakónegyedet, valamint tömeges tesztelésekbe kezdtek, és korlátozták a tömegközlekedést.

A térségben nemzetközi vizsgálatok szerint több internálótábor van, ahová a muszlimokat zárják, a kínai hivatalos álláspont szerint “nevelési célokból”. Nemzetközi jelentések többször rámutattak az e táborokban uralkodó rossz körülményekre.

A regisztrált esetek közé csupán azok kerültek be, akiken jelentkeznek a betegség tünetei. Az új, tüneteket nem mutató esetek száma a szárazföldi Kínában kedden 27 volt. A járvány kitörése óta 84 060 esetet regisztráltak itt, a vírus okozta Covid-19 betegségbe hivatalos adatok szerint eddig 4634-en haltak bele.

MTI

 

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑