Cadmus fordítás Cadmus

Jézus-szobrokat törtek és Mikulás-képeket égettek Indiában karácsonykor

2021. 12. 28.

Megzavarták a karácsonyi ünnepségeket, Jézus-szobrokat törtek össze és Mikulás-képeket égettek az indiai keresztény közösség elleni támadásokban – írta meg a Guardianra hivatkozva a 444.hu.

Az India lakosságának kb. 2 százalékát kitevő keresztény kisebbséggel szemben nő az intolerancia és az erőszak, és több karácsonyi ünnepet vettek célba szélsőjobboldali hindu csoportok.

Az elmúlt években a keresztények egyre gyakrabban szembesültek zaklatással karácsony környékén, és idén a támadások száma tovább nőtt.

Az Uttar Prades állambeli Agrában a jobboldali hindu csoportok tagjai a Mikulás képmásait elégették a misszionáriusok által vezetett iskolák előtt, és azzal vádolták a keresztény misszionáriusokat, hogy a karácsonyi ünnepségekkel csalogatják be az embereket, hogy áttérítsék őket, például a Mikulás ajándékaival.

Asszámban két tüntető a hindu nacionalizmus jellegzetes színeiben ment be egy presbiteriánus templomba szenteste, és megzavarták a misét, azt követelve, hogy minden hindu hagyja el az épületet.

Harijána államban karácsony első napján ledöntöttek egy Jézus-szobrot, és megrongálták az ambalai Szent Megváltó templomot.

A karácsonyi támadások csak a legfrissebb példái a keresztények elleni erőszakos incidenseknek, amik az indiai nem hindu kisebbségekkel (főleg a muszlimokkal és keresztényekkel) szemben ellenséges hindu nacionalista uralkodó párt, a Bháratíja Dzsanatá Párt (Indiai Néppárt) kormányzása alatt egyre erősödnek és szaporodnak.

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑