Cadmus fordítás Cadmus

Juncker szerint nem lehet enyhíteni a török vízummentesség feltételeit

2016. 04. 19.

A Törökországgal szembeni vízumkényszer eltörlésének feltételeit nem lehet enyhíteni – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke kedden Strasbourgban. Jean-Claude Junker a török miniszterelnök hétfői ankarai felvetésére reagált. A migrációs válság megoldásában az unió Törökország segítségre szorul.

Ahmet Davutoglu a török állampolgárok vízummentességére vonatkozó ígéret betartását követelte az Európai Uniótól hétfő este, mielőtt elutazott Srasbourgba.

Jean-Claude Junker leszögezte, hogy Törökországnak az uniós vízummentesség minden feltételét teljesítenie kell.

A migrációs válság megoldásában az unió Törökország segítségre szorul. Az ebben az ügyben kötött megállapodás máris meghozta első eredményeit – fogalmazott Juncker, hozzátéve: Ankara Ahmet Davutoglu hétfői kijelentésével jelentősen eltért a megállapodástól.

Az Európai Unió és Törökország vezetői márciusban megegyeztek, hogy minden érintett, így Törökország is felgyorsítja a vízumliberalizációhoz szükséges intézkedések meghozatalát, és ha minden feltétel teljesül, akkor legkésőbb június végéig megszűnhet a török állampolgárokkal szembeni uniós vízumkényszer.

Orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑