Cadmus fordítás Cadmus

Kanyaró terjed a Fülöp-szigeteken

2019. 02. 11.

A Fülöp-szigeteken az év eleje óta fokozottan terjed a kanyarójárvány, eddig 70 ember meghalt kanyarófertőzésben.

A CNN Philippines közlése szerint, Francisco Duque egészségügyi miniszter közzétette, hogy kanyarófertőzésben legalább 70 ember halt meg, és 4 ezer 302 kanyaróval fertőzött személyt regisztráltak.

A kanyarós megbetegedések 30 százalékát Manila fővárosban és a környéki településeken és 25 százalékát Calabarzon térségében regisztrálták- jelentette be Duque.

A minisztérium által kiadott adatok alapján 2018 első három negyedévében 960 ezer 457 gyermek nem kapott életkorhoz kötött kötelező, kanyaró elleni oltást, és az előző év azonos időszakában 855 ezer gyermek nem volt beoltva kanyaró ellen.

Az Egészségügyi Minisztérium illetékesei arról számoltak be, hogy január elseje és 19.-e között 196 kanyaróval fertőzött személyt regisztráltak, a tavalyi év azonos időszakában csak 20 személynél diagnosztizáltak kanyarót.

Az országban legalább 2,4 millió gyermek nincs beoltva kanyaró ellen, és inkább őket veszélyezteti a járvány.

A betegség jellemző tünetei között szerepel láz, levertség, köhögés, orrfolyás, bágyadtság, azokat kísérő bőrkiütés, fülgyulladás, hasmenés, a szövődményei tüdőgyulladás, és agyvelőgyulladás, emellett napjainkban is előfordul a kanyaró eredetű halálozás.

TRT

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑