Cadmus fordítás Cadmus

Katar Iránt, és az Egyesült Államokat önmérsékletre kérte

2020. 01. 13.

Teheránba érkezett vasárnap Tamím bin Hamad ál Száni sejk, katari emír, hogy az iráni vezetőkkel tárgyaljon – jelentette a katari Press TV.

A katari emírt Haszan Róháni iráni elnök fogadta. Megvitatták a kétoldalú kapcsolatokat és a térségbeli legutóbbi fejleményeket, valamint a közös érdeklődésre számot tartó regionális és nemzetközi kérdéseket – jelentette a televízió.

Az Iránnal szoros kapcsolatokat ápoló Katar mind Iránt, mind az Egyesült Államokat önmérsékletre kérte a fokozódó feszültségek közepette, és felszólította őket, kerüljék el Irak és a térség belerángatását a vég nélküli erőszakba.

Tokió diplomáciai erőfeszítésekkel igyekszik enyhíteni a feszültségeken

Abe Sindzó japán kormányfő vasárnap rijádi látogatásán együttműködést kért Szaúd-Arábiától a közel-keleti helyzet stabilitásának biztosítása érdekében.

Feiszal bin Farhán Ál Szaúd herceg szaúdi külügyminiszterrel találkozva a japán kormányfő közölte, hogy az amerikai-iráni feszültség fokozódását követően mélyen aggódik a közel-keleti helyzet miatt, és Tokió diplomáciai erőfeszítésekkel igyekszik enyhíteni a feszültségeken.

Abe a tervek szerint Szalmán bin Abdel-Azíz királlyal és Mohamed bin Szalmán trónörökössel is tárgyal.

Hirado.hu, MTI

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑