Cadmus fordítás Cadmus

Katartból pótolnák az orosz gázt

2022. 01. 24.

Az Egyesült Államok már tárgyalásba kezdett annak érdekében, hogy ha jön egy orosz támadás és Moszkva elzárja a gázvezetékeket, ne maradjon földgáz nélkül Európa.

Tárgyalások indultak az Egyesült Államok és Katar, valamint több nagyobb földgázexportőr ország között arra az esetre, ha egy Ukrajna elleni orosz invázió megzavarja az európai energiaellátást – írja a Financial Times.

A Washington és Moszkva közötti eredménytelen tárgyalásokat követően az amerikai és európai tisztviselők felgyorsították a tárgyalásokat Katarral, hogy további szállítmányokat biztosítsanak cseppfolyósított földgáz formájában.

Mivel a kontinens továbbra is a magas árakkal és az alacsony készletekkel küzd, ezért a katari szállítmányok önmagukban nem fogják megoldani az európai energiaválságot. Fel kell készülni azonban arra, hogy egy ukrán-orosz konfliktus miatt leállhatnak a szokásos szállítási útvonalak.

„Egyelőre csak azt vizsgáljuk, hogy mit lehet tenni egy ilyen esetben, különösen a tél közepén, amikor nagyon alacsony a gázkészlet. Megtárgyaltuk, mit lehet a piacon tenni, hogyan lehetne segíteni és hogyan alkalmazzuk a segítséget, ha a válság eszkalálódik” mondta egy amerikai tisztviselő.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatják el.

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑