Cadmus fordítás Cadmus

“Kémgalamb” okozott konfliktust India és Pakisztán között

2020. 05. 29.

Pakisztánból átrepült rózsaszín “kémgalamb” okozott konfliktust a szomszédos Indiával. A befestett, lábán számokat tartalmazó gyűrűt viselő madárról az indiai fegyveres erők úgy vélték, a szomszédos ellenséges ország, Pakisztán küldhette át.

Egy rendőr a Times of India című lapnak nyilatkozva elmondta, a számok aggodalomra adnak okot, és megpróbálják megfejteni a kódot. India korábban is fogott már el Pakisztánból érkezett, üzeneteket közvetítő galambokat.

Időközben jelentkezett egy pakisztáni faluban élő férfi, aki elmondta, hogy a madár az övé és egy közelgő galambversenyre készülnek.

A galamb lábán lévő “kód” pedig az ő telefonszáma, biztos akart ugyanis lenni abban, hogy senki nem lopja el az értékes madarat. A férfi kérte Narendra Modi indiai miniszterelnököt, adják vissza neki galambját.

Pakisztánban nagyon népszerűek a galambversenyek, a győztesek nagy pénzjutalmat kapnak.

India és Pakisztán évszázadok óta vitázik a himalájai Kasmír határtérség feletti uralom miatt. Szerdán a pakisztáni védelmi erők lelőttek egy felderítő drónt, amely 650 méterre behatolt a pakisztáni légtérbe.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑