Cadmus fordítás Cadmus

Kenya: Országos sztrájk az erőszak ellen

Országos sztrájkot hirdetett hétfőre a kenyai ellenzék. Raila Odinga támogatói így akarnak tiltakozni az elnökválasztás eredménye és az elmúlt napok erőszakos eseményei ellen.

A kenyai főváros utcáin folyamatosak az ellenzéki tüntetések. A rendőrség pedig nem képes kezelni a helyzetet, az utcai zavargásoknak egyre több ártatlan áldozata van.

Egy kenyai emberi jogi csoport szerint a hatóságok 24 embert öltek meg az augusztus 8-i választások óta, köztük egy 8 éves kislányt.

– Az utcán játszott a többi gyerekkel, én épp mostam, amikor a gyerekek odarohantak hozzám és azt mondták, hogy a lányomat lelőtték. Amikor az utcára szaladtam, már csak az élettelen kis testét találtam meg – mondta a kislány édesanyja.

A kenyai rendőrség minden eszközt bevet, hogy megfékezze az ellenzéki tüntetéseket. Az ellenzék ugyanakkor egyre elszántabb, sokan attól tartanak, hogy megismétlődhet, ami a 2007-es választások után volt, amikor az utcai zavargásokban csaknem 1200 embert öltek meg és rengetegen elmenekültek Kenyából.

Orientalista.hu – Euronews

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑