Cadmus fordítás Cadmus

Kenyában feloldották a karantént a fővárosban és környékén

Uhuru Kenyatta kenyai elnök szombaton bejelentette, hogy feloldja a koronavírus-járvány megfékezése érdekében határozatlan időre elrendelt vesztegzárat a fővárosban, Nairobiban és környékén, és újranyithatnak a bárok, éttermek, imaházak és iskolák.

A kelet-afrikai ország március végén lezárt, csaknem tízmillió lakosú fővárosában, valamint a vele együtt karantén alá helyezett négy szomszédos megyében is újraindulhat az élet.

Nairobi, Kajiado, Kiambu és Nakuru, valamint az ország többi része között eddig tilos volt a közúti, vasúti és légi közlekedés. A jelenleg este nyolctól hajnali négyig tartó kijárási tilalmat az ország többi részén hatályban lévő korlátozáshoz igazítják, így annak kezdete este tíz órára módosul.

Az új rendelkezések szombat éjfélkor lépnek életbe – mondta el Kenyatta. Az elnök hozzátette: a márciusi adatokhoz képest 74 százalékkal csökkent a fertőzöttek száma Nairobiban, és 89 százalékkal Mombasában, az ország második legnépesebb városában.

Az 52 millió lakosú Kenyában csaknem 160 ezer fertőzöttje és 2724 halálos áldozata van a koronavírusnak. Áprilisban mintegy 570-en vesztették életüket a Covid-19-ben: az országban ez volt a leggyilkosabb hónap a járvány kezdete óta.
Kenyában március 5-én kezdődött meg az oltási kampány. Kenya azon öt afrikai ország egyike, ahol a legmagasabbak a fertőzöttségi és a halálozási számok a Reuters hírügynökség szerint.

Bár Afrikában eddig nem volt olyan súlyos a járvány lefolyása, mint máshol a világon, de az Afrikai Unió figyelmeztette a kontinens kormányait és lakosságát, hogy az indiai helyzet tükrében még ne dőljenek hátra.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑