Keresztény családapát fejeztek le Indiában

Anant Ram Gandot február 11-én India Orisza tartományában keresztény hite miatt brutálisan meggyilkolták. A 40 éves, ötgyermekes családapa bűne mindössze annyi volt, hogy korábban keresztény hitre tért. Shibu Thomas, a Persecution Relief alapítója, az Asia Newsnak elmondta; a férfi kilenc hónapja tért meg és körülbelül két hónappal ezelőtt vette fel a keresztség szentségét a helyi evangélikus templomban.

A faluban azonban ezt nem nézték jó szemmel; megtérése kiváltotta a döntően szélsőséges hinduk által lakott település (Raigarh Tehsil) gyűlöletét. A gyilkosságot végül egy hinduk által felfegyverzett maoista terrorcsoport, Naxal gerillái követték el.

A hírt a Persecution Relief hozta nyilvánosságra, miután a szervezet képviselői találkoztak az áldozat családjával. A férfi felesége négy gyermekével épp a faluba ment, amikor a tragédia történt. Anant Ram Gand hat éves kisfiával volt otthon, amikor három terrorista őt szidalmazva rárontott és megkötözve kirángatták házából. A síró gyermek egy ideig követte apját, ám a támadók elhajtották és a közelben lakó nagybátyjához menekült. Halála előtt Anant koponyáját kővel szétzúzták, lefejezett holtteste egész nap az út közepén feküdt…

A cikk folytatását ITT olvashatják el.

S4C.News

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑