Keresztény orvosokkal végzett az Al-Shabab

Kenya északkeleti részén két embert gyilkolt meg az Al-Shabab terrorszervezet. Egy másik támadásban egy fiatal keresztényt raboltak el.

Egy nap alatt két támadást is végrehajtottak a szomáliai Al-Shabab terrorszervezet tagjai Kenya északkeleti részén. A helyi források szerint az szélsőséges iszlamisták Jabi Bar térségében lesből támadtak meg egy távolsági buszt, ami Mandira felé tartott.

A Persecution Watch jelentése szerint az iszlamisták leszállították az utasokat, hogy kiválogathassák a nem muszlim hitűeket. Egy keresztény fiatal férfit magukkal vittek.

Két órával később az iszlamisták egy másik járművet állítottak meg, amivel gyógyszereket és egészségügyi felszerelést szállítottak.

A két keresztény orvost kirángatták és azonnal kivégezték.

Mandira kormányzója szerint az iszlamisták felgyújtották az autót és a rakományt, majd magukkal vitték a sofőrt és fiatal segédjét.

hirdetés
A többségében keresztények által lakott Kenya a legvéresebb éve elé néz, ha az ország hadserege nem kap külföldi segítséget a terroristák megfékezésére.

A múlt hónap végén az Al-Kaida-kapcsolatokkal rendelkező szomáliai Al-Shabab terrorszervezet felszólította a kenyai keresztényeket az ország északkeleti részének azonnali elhagyására, hogy a bevándorló muszlimok betölthessék az így megüresedett munkahelyeket.

Február végén Magyarországon járt Anthony Muheria, a kenyai Nyeri egyházmegye érseke, akit Orbán Viktor miniszterelnök is fogadott. A megbeszélésen a keresztényüldözésről, az afrikai migrációs helyzetről és Magyarország humanitárius segítségnyújtásáról is szó volt. A tárgyaláson részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára is.

Folytatás…

Vasárnap.hu

Sharing is caring!

, , , , , , , ,
Back to Top ↑