Keresztény templomban imádkozott Szíria muszlim főmuftija

Az észak-szíriaiak támogatásának céljával utazott az ország szunnita főmuftija Haszaka városba, ahol köszönetet mondott a keresztényeknek kitartásukért, és imádkozott is a város egyik templomában.

Az észak-szíriai Haszaka városába látogatott Amhed Badr Al-Deen Hassoun, a Szíriai Arab Köztársaság szunnita főmuftija. A vallási vezető keresztény papokkal is találkozott, majd közösen meglátogatták a Szent Györgyről elnevezett szír ortodox templomot – írta az Al-Alam TV híroldala.

Hassoun főmufti a templom szentélyébe is belépett, ami mind ez idáig tilos volt a nem keresztény egyházi vezetőnek. A keresztények által kedvelt főmufti imádságot mondott a város lakosságáért.

Haszaka keresztény lakosságának egy része ugyanakkor nemtetszését fejezte ki, amiért egy muszlim vezető a szentélybe lépett. A helyi keresztényeknek nem a főmufti személyével volt problémája, hanem az iszlám szokásjoggal, ami ilyen esetben a jövőben felhatalmazhatja a muszlimokat, hogy a templomot egy mecsetté alakítsák át, mivel attól kezdve, hogy egy muszlim vezető benne imádkozott, az felfogásuk szerint a muszlim közösség tulajdonát képezi.

A teljes írást ITT olvashatják el.

Vasárnap.hu

Sharing is caring!

, , , , ,




Back to Top ↑