Keresztényeket botoznak meg Indonéziában

Nyilvános botütésre ítéltek két keresztényt Indonéziában, a világ legnagyobb muszlim országában egyre több atrocitás éri a keresztényeket.

Indonéziában egyre szélsőségesebb formában jelentkezik az iszlám, a világi bíróságok sokszor a saría, a vallási alapokon álló muszlim jogrendszer alapján hozzák meg ítéleteiket.

Így történt ez a 61 esztendős Dahlan Silitonga, valamint a 45 éves Tjia Nyuk Hwa esetében is, a két férfi a keresztény kisebbséghez tartozik, és a szerencsejátékokkal összefüggésben ítélték el őket nyilvános botütésekre.

A muszlim országban ez időnként igazi látványosságnak számít, mintegy 300 néző, köztük turisták szeme előtt verte meg az eltakart arcú ítéletvégrehajtó a két szerencsétlen férfit – írja a Breitbart.com.

A világ legnagyobb muszlim országában (számszerűleg ott él a legtöbb muszlim vallású ember, közel 200 millió, ami a lakosság majdnem 90 százalékát jelenti) egyre inkább teret nyer a radikális iszlám.

Ez nemcsak abban nyilvánul meg, hogy sokasodnak a fentihez hasonló, jobbára a nem muszlim lakosságot érintő jelenetek, hanem állami szinten is jelentkezik mindez: a bíróságok egyre többször ítélnek a saría szellemében.

Emlékezetes eset volt, hogy a főváros, Jakarta korábbi kormányzóját, aki történetesen éppen keresztény – börtönbüntetésre ítélték Istenkáromlás vádjával.

Magyar Idők, Breitbart

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑