Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Késelés a bécsi iráni nagykövetésg előtt

2018. 03. 13.

Öt nap alatt immár négy súlyos késes támadást követtek el Bécsben; az elkövető minden esetben bizonyíthatóan vagy vélelmezhetően migrációs hátterű. Az osztrák védelmi miniszter elrendelte a bécsi diplomáciai képviseletek előtti őrség megkettőzését.

Öt nap alatt immár négy súlyos késes támadást követtek el Bécsben; az elkövető minden esetben bizonyíthatóan vagy vélelmezhetően migrációs hátterű.

Tegnapra virradóra éjjel az osztrák főváros Hietzing kerületében támadt egy férfi az iráni nagyköveti rezidencia előtt posztoló őrkatonára, aki végül lelőtte őt a szolgálati fegyverével. A támadót Mohamed E.-ként azonosították, aki egyiptomi szülőktől, már Ausztriában született osztrák állampolgár volt. A szomszédos kerületben, Penzingben élt az anyjával; otthonukban tegnap a terrorelhárítási hivatal illetékesei házkutatást tartottak – írta a Kurier.at hírportál.

– A terrorista indítékot egyelőre sem kizárni, sem megerősíteni nem lehet – mondta Harald Sörös rendőrségi szóvivő. A Neue Kronen Zeitung című lap szerint a rendőrség tisztázhatja, hogy Mohamed E. esetleg saját szakállára vagy egy terroristacsoport alárendeltségében cselekedett-e, ahogyan felmerült az is, politikai vagy vallási indítéka lehetett, esetleg lelki problémák sarkallták a katona megtámadására.

A támadás idején az iráni nagykövet, illetve felesége és gyerekeik a rezidencián tartózkodtak. Mario Kunasek osztrák védelmi miniszter a bécsi diplomáciai képviseletek előtti őrség megkettőzését rendelte el. Az iráni rezidencia, ahol a támadást elkövették, nem esik messze a schönbrunni kastély parkjától, így turisták is a közelében járhattak. A Neue Kronen Zeitung online tévéadása hietzingi járókelőket szólaltatott meg az eset kapcsán.

– Ha egyedül megyek az utcán, mindig nézem, nem követnek-e. Ha pedig az erdőbe megyek, paprikasprét viszek magammal – mondta el egy középkorú asszony.

Múlt szombaton, szintén Bécsben egy 32 éves algériai férfira támadt vaslánccal, illetve késsel egy elkövető, aki több szúrással súlyosan megsebesítette áldozatát. A támadó hivatalosan ismeretlen, de az Osztrák Szabadságpárthoz köthető Unzensuriert.at híroldal úgy tudja, szintén algériai lehetett. A két férfi szóváltásba keveredett és dulakodott is egy bécsi metróállomásnál, amely a kábítószer-kereskedelem egyik helyszíneként ismert.

Múlt szerdán egy 23 éves afgán férfi követett el két késeléses támadást a Prater élménypark közelében; először egy afgán ismerősét, majd egy osztrák család három tagját szúrta meg. Egyikük, egy 67 éves férfi másfél napig életveszélyben volt. Ez a támadó 2015-ben kért menedékjogot Ausztriában, majd kábítószeres közegben tűnt fel. Tegnap sikertelen öngyilkossági kísérletet követett el – közölték a hatóságok.

Magyar Idők – Szőcs László

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑