Cadmus fordítás Cadmus

Készül az első egyiptomi mobiltelefon

2017. 03. 10.

A hírközlési (kommunikációs és technológia információs) miniszter Yaser al-Qadi megerősítette tárgyalását a miniszterelnökkel, hogy támogassa a kommunikáció és az informatika infrastruktúráját.

Hozzátette, hogy felülvizsgáltak projekteket, különösképpen az állampolgároknak nyújtott szolgáltatásokat, melyek magukba foglalják az elektronikus fizetés lehetőségének nyújtását, az e-mailt és a jelszót, papírok dokumentálását a külügyminisztériumban, és 4 új iroda létesítését.

A miniszter tájékoztatása szerint tárgyaltak a technológiai gyártás fejlesztéséről, beleértve szeptembertől az első egyiptomi mobiltelefon gyártásáról, amely elérhető lesz a hazai piacon, de exportra is kerül majd belőle.

Tájékoztatása szerint, a minisztérium, az elektronikus tervezésen és gyártáson keresztül törekszik a technológiai export növelésére. Ezek eredményeképpen lesz gyártva az első mobiltelefon, tablet és számítógép. Az ezekhez szükséges gyárak el lesznek osztva különböző tartományokban a kiegyensúlyozott fejlődés eléréséhez.

A miniszter kijelentése szerint a „szoftver export” meghaladja az 1,2 milliárd dollárt.

Orientalista.hu – Johnny Corleone

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑