2020. 04. 05.

Két hetes kijárási tilalmat rendeltek el Dubaiban

Dubaiban március 26-a óta az Egyesült Arab Emírségek többi részével együtt éjszakai takarítási tilalom van érvényben, amit mostantól kezdve két héten át a nappali órákra is kiterjesztenek – írja a Reuters.

Dubaiban korlátozzák a mobilitást, de a szupermarketek a gyógyszertárak, valamint az élelmiszer- és gyógyszer-szállítási szolgáltatások továbbra is a szokásos módon működnek.

Az emberek csak alapvető szükségleteikhez kapcsolódóan hagyhatják el otthonaikat, és egyszerre csak egy családtag mehet ki. A létfontosságú ágazatokban dolgozó vagy a korlátozások alól mentes munkavállalókat azonban ez nem érinti. A dubai metró- és villamos-szolgáltatást két hétre felfüggesztik. Az Egyesült Arab Emírségekben összesen 1505 megbetegedést és 10 halálesetet regisztráltak.

A szomszédos Szaúd-Arábiában a legnagyobb városokban szintén kijárási tilalom van érvényben. Szaúd-Arábiát az Öböl-menti országok közül a legsúlyosabban sújtja a járvány, szombatig 29 halálesetről és 2179 megbetegedésről számoltak be.

Portfolio.hu

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑