Cadmus fordítás Cadmus

Két iráni katona esett el Kelet-Szíriában

2021. 03. 21.

Az iráni állami hírügynökség kedden bejelentette, hogy két iráni katona halt hősi halált egy robbantásos merényletben a szíriai Deir Ezzor kormányzóságban lévő Al-Mayadeen térségében.

A Fars hírügynökség szerint a két iráni katona a ,,szentélyek védelmezői,, közé tartozott. Ők még a szíriai konfliktus kezdetén érkeztek Damaszkuszba, hogy az iszlám szent helyeit védelmezzék a terroristáktól.

A hírügynökség információi szerint a két mártírhalált halt katona Mahdi Bakhtiari volt az iráni Mazandaran kormányzóságból és Mojtabi Barsanji a fővárosból Teheránból.

Az iráni hadsereg és a hozzá kapcsolódó önkéntes erők 2017-óta aktívak Szíria keleti térségében, amióta a Szíriai Arab Hadsereg megkezdte a hadműveleteket a terület felszabadítása céljából. A térségben azonban még maradtak az Iszlám Állam terrorista szervezetnek alvó sejtjei.

Az iráni erők együtt működnek az iraki népi mozgósítású erőkkel (Hashd Al-Shaabi) a szíriai-iraki határ térségében, továbbá a török határtól a jordániai határig elhúzódó térségben.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑