Két irányból is megindultak a szír csapatok Deir Ezzor felé

Palmyrából (Tadmurból) a csapatok északra és északkeletre vonulnak, és körülbelül 40 kilométerre vannak Al-Szukhanahtól.

Al-Szukhanah elérése után a Deir Ezzorba vezető út tiszta lesz és az ISIS terrorszervezet minimális ellenállásával lehet számolni ezen a szakaszon, mert a földek nyitott területek, nincsenek földrajzi akadályok és lakott helyek, ahol az ISIS terroristák hatékony védelmi vonalakat építhetnek ki.

Az Al-Szukhana és a Deir Ezzor közötti távolság megközelítőleg 125 kilométer. Aleppo tartomány keleti részéből kiindulva a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei elérté Al-Raszafat, és egy másik irányból tudnak továbbnyomulni Deir Ezzor felé, az Eufrátesz-folyó völgyében. Ezenkívül a hadművelet megakadályozza az ISIS terrorszervezet menetoszlopait Al-Rakka város elhagyásában, amelyeknek célja kijutni a sivatagba.

A Palmyra és Deir Ezzor közötti távolság viszonylag rövid, azonban a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei megfontolt ütemben haladnak annak érdekében, hogy megerődítsék a Deir Ezzor felé vezető útszakaszt, az ellenőrzésük mindkét irányban történő kiterjesztésével a Palmyrából kiinduló út mentén. Ennek a magaslatok elfoglalása az eszköze és az ISIS terroristák rohamainak a megelőzése, valamint az előretörő csapatok szárnyainak védelme mindkét oldalon.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑