Két pokolgép robbant Idleb városában, többen meghaltak (videó)

Legalább tizenöten vesztették életüket az északnyugat-szíriai Idleb városában történt két robbantásos merényletben hétfőn – jelentették a helyi források.

A halálos áldozatok közt tíz civil van, illetve legalább huszonöten megsebesültek a város központjában történt robbantásokban.

Egy neve elhallgatását kérő helyi aktivista azt mondta a dpa hírügynökségnek, a második robbantás akkor következett be, amikor a mentők a helyszínre értek.

A Törökországgal határos Idleb az egyetlen olyan jelentősebb terület Szíriában, amely túlnyomórészt továbbra is a iszlamista és terrorista erők kezén van. A tartományt az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet szíriai ágának számító Hajat Tahrír as-Sám (HTS) dzsihadistái ellenőrzik.

A múlt héten Vlagyimir Putyin orosz elnök a szíriai rendezést célzó, Szocsiban tartott tárgyaláson, amelyen részt vett Putyin török és iráni hivatali partnere is, leszögezte, nem maradnak büntetlenül az ott lévő iszlamista terroristák agresszív lépései. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hozzátette, céljuk Idlebnek „a terrorista csoportoktól való megtisztítása”.

Míg Oroszország és Irán a szíriai kormányt és a Szíriai Arab Hadsereget támogatja, Törökország a terrorista iszlamista csoportokat látja el fegyverekkel.

MTI nyomán

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑