Cadmus fordítás Cadmus

Két pokolgépet robbantottak Pakisztán délnyugati részén, sok halott –

2024. 02. 08.

Legkevesebb 24 ember meghalt, és sokan megsebesültek abban a két pokolgépes merényletben, amelyet Pakisztán Beludzsisztán tartományában, választási irodáknál követtek el egy nappal a parlamenti választások előtt – közölték szerdán a helyi hatóságok. Az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet a Telegramon jelentkezett a kettős merénylet elkövetőjeként.

Az első robbantás, amely legkevesebb 14 halálos áldozatot követelt, Pisinben történt – számolt be Jan Acsakzai, a tartományi kormány szóvivője. A helyi rendőrség közlése szerint sok sebesültet kórházba kellett szállítani, néhányukat súlyos állapotban.

A másik merényletet Killa Szaifullahban követték el a Fazlur Rahmán által vezetett Dzsámiat Ulema-i-Iszlám (JUI-F) konzervatív vallási párt irodájánál. Ennek a robbanásnak legkevesebb 10 halálos áldozata van a helyi hatóságok és Acsakzai tájékoztatása szerint.
Gohar Edzsaz pakisztáni belügyminiszter elítélte a merényleteket.

Az utóbbi időben egyre gyakoribbá vált fegyveres támadások miatt Pakisztánban országszerte több tízezer fős, rendőrökből és félkatonai erőkből álló csapatokkal igyekeznek fenntartani a rendet.

Az Afganisztánnal és Iránnal határos, földgázban gazdag Beludzsisztánban több mint két évtizede követnek el támadásokat a nacionalista beludzs lázadók. A pakisztáni táliboknak és más fegyveres csoportoknak szintén erős a jelenlétük a tartományban.

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑