Két tucat mali katona halt meg a dzsihadisták támadásaiban

A mali hadsereg 25 katonáját ölték meg iszlamista fegyveresek a hadsereg két támaszpontja elleni rajtaütésben – közölte kedd éjjel a nyugat-afrikai ország kormánya.

Yaya Sangare kormányszóvivő közleményben tudatta, hogy további 60 katonának nyoma veszett a Boulkessi és Mondoro településeken lévő két katonai tábor ellen egyidejűleg végrehajtott támadásban.

A dzsihadisták maguk 15 harcost vesztettek, s a hadseregnek sikerült visszafoglalnia a két bázist – tette hozzá a szóvivő.

A hétfői támadás az idei legsúlyosabb veszteséget okozta a mali hadseregnek, illetve annak a nemzetközi erőnek (G5 Szahel), amely Mali, Mauritánia, Burkina Faso, Csád és Niger együttműködésével próbálja felvenni a harcot az iszlamista fegyveresekkel szemben.

A nyugat-afrikai ország középső és északi részében újra és újra fellángolnak az összecsapások, amióta egy 2012-es katonai puccs nyomán szeparatista lázadók, majd az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető fegyveres csoportok vonták ellenőrzésük alá a térséget.

Bár francia és afrikai hadműveletek eredményeként sikerült meggyengíteni a dzsihadista csoportokat és részleges békemegállapodásokat kötni, néhány térségben tovább folynak a lázadók és a hadsereg összecsapásai.

Hirado.hu, MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑